A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lányok és asszonyok is traktorra ültek a fehértói szüreti menetben

Szüreti felvonulással és egész napos vigassággal ünnepelték a betakarítási időszak lezárását a kunfehértóiak a szombaton. Az Erdei téren egész napos programok, szőlőpréselés és finom must, kirakodóvásár, csősz-és mezőgazdasági gépkiállítás, terménybemutató, valamint jótékonysági palacsintavásár várta az érdeklődőket.

Kunfehértón is szép hagyomány, hogy a betakarítás időszakát egész napos vigassággal zárják, az előkészületek azonban már hetekkel korábban elkezdődtek azzal, hogy ötletes csőszfigurák lepték el a település utcáit a szüreti napon kihirdetett csőszversenyre.

Szombat délelőtt az Erdei téren lehetett nevezni a szüreti futóversenyre, a közös bemelegítés után több korosztályban rajtoltak el a futók, dél előtt nem sokkal hirdették ki az eredményeket.

A futóverseny ideje alatt is egymást követték a fellépők a színpadon, az érdeklődők láthatták a Mélykúti Vadvirág Néptánccsoportot, akiket többször is visszatapsoltak, a Halas Fitness Egyesület tagjait, akik akrobatikus tánccal kápráztatták el a közönséget.

Ebéd után az eső szólt közbe, ezért némi csúszással indult el a szüreti menet, feldíszített traktorokkal és mezőgazdasági gépekkel vonultak fel, a lányok és asszonyok is járgányra ültek, a férfiakat meghazudtoló rutinnal vezették a gépmatuzsálemeket.

Eközben a színpadon a Dami Nagybaracskai Ifjúsági Táncegyüttes szórakoztatta az Erdei téren lévőket, majd őket követte a Jászszentlászlói Hangász Együttes, az Érsekhalmi Népdalkör. Miután a szüreti menet megérkezett az Erdei térre, a Kunfehértói Mosolyvár Óvoda nagycsoportosainak műsora kezdődött el a színpadon, majd Posztobányi László író, zenész és dalszerző önálló műsora következett.

Este a település sportcsarnokában a Kunfehértói Általános Iskoláért Alapítvány szervezésében tartottak szüreti bált, ahol a vacsora kakas- és birkapörkölt volt. Az iskola néptáncosai adtak műsort, majd a bál további részében a Lagzisokk zenekar gondoskodott a talpalávalóról. A szüreti bálra gyűjtött adományokból befolyt pénzt az iskola kapja meg.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések