Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krémes őszi gyümölcsleves almával és körtével: illatos a szegfűszegtől

Az őszi gyümölcsleves az alma és a körte mellett a sokféle fűszertől annyira finom.

Ez a lágy, krémes őszi gyümölcsleves a többféle almának és a körtének köszönheti a karakterét. A hűvös idő beköszöntével újra elérkezett a fűszerek szezonja: bátran használj hozzá szegfűszeget, gyömbért és fahéjat is.

Hozzávalók 4 személyre
👉 4 evőkanál cukor
👉 2 alma
👉 2 birsalma
👉 2 körte
👉 2 dl habtejszín
👉 1 evőkanál méz
👉 1 citromakrika
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 0.5 kávéskanál gyömbér
👉 0.5 kávéskanál fahéj
👉 0.5 kávéskanál őrölt szegfűszeg

Elkészítés:
A gyümölcsöket mosd meg, kockázd fel, és a kétféle cukorral, a mézzel és a citromkarikával tedd fel őket főni. Fűszerezd gyömbérrel, fahéjjal, szegfűszeggel. Nagyjából öt perc kell nekik, hogy megpuhuljanak. Ekkor néhány darabot halássz ki a levesből, a többit pedig a főzővízzel együtt botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Öntsd őket vissza a lábosba, add hozzá a tejszínt, és forrald össze. Végül pakold vissza a levesbe az egész gyümölcsdarabokat is.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések