Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csirkecomb sűrű szafttal, sütőben sütve - Együtt sül a körettel

A sűrű szaftos csirkecomb jó sok hagymával és krumplival együtt sül.

A szaftos sült csirkecomb együtt sül a köretként szolgáló krumplival, hagymával és paprikával, amelyek így átveszik az ízét, és még finomabb lesz a végeredmény. Semmi különös hozzávaló nem is kell hozzá, ám a combokat kisütés előtt érdemes egy-két órát befűszerezve a hűtőben tartani.

Hozzávalók 4 személyre
👉 1 kg krumpli
👉 8 csirkealsócomb
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 1 vöröshagyma
👉 1 lila hagyma
👉 1 kaliforniai paprika
👉 1 paradicsom
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál majoránna
👉 só
👉 bors

Elkészítés:
A csirkecombokat forgasd meg olívaolajban, dörzsöld be sóval, borssal és pirospaprikával, és tedd be a hűtőbe egy órára. Közben készítsd elő a többi hozzávalót: a krumplit pucold meg és kockázd fel, a hagymákat vágd cikkekre, a paprikát hasábokra, a paradicsomot tetszőleges darabokra. Egyengesd el őket egy tepsiben, szórd meg sóval, borssal, majoránnával, locsolj rájuk egy kis olajat, és forgasd össze. Helyezd a tetejükre a csirkecombokat, önts alá egy deci vizet, és alufóliával letakarva told az egészet 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így süsd további tíz-tizenöt percig, amíg ropogósra pirul.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések