A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyönyörű francia almás pite omlós tésztából: a tetejére szeletekben kerül a gyümölcs


Ez a francia almás pite omlós vajas gyúrt tésztából készül, és a tetejére fahéjas cukor kíséretében sül rá a gyümölcs.


A francia almás pite elkészítése nem fog gondot okozni annak, aki állított már össze vajas gyúrt tésztát. A gyönyörű süti tetején krémes gyümölcsréteg pirul, a tésztája pedig nagyon finom, omlós.

Hozzávalók 12 szelethez
A tésztához
👉 10 dkg liszt
👉 5 dkg cukor
👉 5 dkg vaj
👉 1 tojássárgája
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 kevés hideg víz
👉 vaj a forma kikenéséhez

A tetejére
👉 3 nagyobb alma
👉 2 tojássárgája
👉 1 evőkanál fahéj
👉 0.5 bögre cukor + 1 evőkanál
👉 0.5 bögre tejszín

Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba. Add hozzá a kétféle cukrot és a tojássárgát, morzsold el a vajjal, lazítsd annyi hideg vízzel, hogy jól kezelhető tésztát kapj, majd gyúrd simára, csomagold folpackba, és pihentesd a hűtőben fél órát. A pihentetési idő leteltével nyújtsd ki úgy, hogy egy 24 centis, kivajazott piteformát ki tudj bélelni vele. Az almákat hámozd meg, csumázd ki, szeleteld egészen vékonyra, oszd el őket a tortán, és szórd meg fahéjas cukorral. A tejszínt keverd el a tojássárgákkal és egy evőkanál cukorral, öntsd az almaszeletekre, és told az egészet 180 fokos sütőbe 15-20 percre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések