Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fűszeres bundában sült patisszon: tartármártással még finomabb


Ha szereted a rántott zöldségeket, a patisszont se hagyd ki! Ropogós, fűszeres bundában egyszerű, isteni és kiadós főétel.


A patisszont hajlamosak vagyunk nem érdemei szerint kezelni, pedig egészséges, kalóriaszegény, olcsó, és sokféle étel alapja lehet. A legegyszerűbb talán, ha kirántod. A bundát érdemes fűszerekkel még izgalmasabbá tenni. Házi készítésű tartármártással az igazi.

Hozzávalók

A rántott patisszonhoz
👉 1 db patisszon
👉 15 dkg liszt
👉 15 dkg zsemlemorzsa
👉 2 db tojás
👉 só
👉 bors
👉 fokhagymapor

A tartármártáshoz
👉 2 dl tejföl
👉 2 evőkanál majonéz
👉 1 teáskanál mustár
👉 1 teáskanál porcukor
👉 1 teáskanál citromlé

Elkészítés:

A patisszont hámozd meg, és szeleteld fel. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl vékony, és sózd be. Pihentesd 15-20 percig, majd töröld le róla a nedvességet. Készíts elő három tálat, az egyikbe szórj lisztet, a másikba üss két tojást, és verd fel, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa, a bors és a fokhagymapor kerül.

Panírozd be a szeleteket a megszokott módon, a végén rázd le a felesleges panírt. Rakd a patisszonokat forró olajba, és süsd meg oldalankét körülbelül két-két perc alatt. Szedd papírtörlőre, és hagyd lecsöpögni.

A tartármártáshoz a tejfölt tedd egy tálba, add hozzá a majonézt és a mustárt, majd ízesítsd cukorral, citrommal. Alaposan dolgozd össze, kóstold meg, ha szükséges, rakj még hozzá ízesítőt. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések