Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Villámgyors vegán zabpalacsinta: banántól lesz édes és szaftos


Nem kell, hogy az édesség egészségtelen legyen: a vegán zabpalacsinta még cukrot sem tartalmaz.


A vegán zabpalacsinta nemcsak tejterméket és tojást, hanem cukrot sem tartalmaz, a mandulatejnek és a banánnak köszönhetően ugyanis anélkül is elég édes. Jót tesz az emésztésnek, feltölt energiával, és nagyon finom: nem is kell ennél jobb napindító.

Hozzávalók 2 személyre

👉 10 dkg zabpehely
👉 2 dl mandulatej
👉 1 banán
👉 1 csipet só
👉 késhegynyi fahéj
👉 olaj a sütéshez
👉 juharszirup a tálaláshoz

Elkészítés:

A banánt hámozd meg, karikázd fel, és turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd össze a mandulatejjel. Öntsd egy tálba, add hozzá a sót, a fahéjat és a zabpelyhet. Keverd alaposan össze. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és amikor a beledobott kis tészta már habzik, evőkanállal halmozz bele adagokat. Egyszerre ne tegyél bele túl sokat, le ne hűtse az olajat. A kis palacsinták mindkét oldalát süsd aranyszínűre néhány perc alatt. Tálald juharsziruppal és gyümölcsökkel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések