Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gazdag tepsis csirkemell nyúlós sajttal a tetején: plusz zsiradék nélkül készül


A tepsis sajtos csirkemell nemcsak a tetejére olvadt, ropogós sajtnak, hanem a rétegek között meglapuló gombaszeleteknek köszönhetően is ellenállhatatlan.


Ez a tepsis, sajtos csirkemell nagyon egyszerűen készül el, így egy gyors hétköznapi vacsora gyanánt is működik. Ha sütőben készíted, nemcsak munka van vele sokkal kevesebb, hanem zsiradékkal sem szívja tele magát.

Hozzávalók 4 személyre

👉 80 dkg csirkemellfilé
👉 25 dkg gomba
👉 20 dkg reszelt sajt
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 1 teáskanál őrölt színes bors
👉 só
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemellet vágd vastagabb szeletekre, és sózd be. Szórd meg pirospaprikával, rozmaringgal, őrölt színes borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és lefedve pihentesd a hűtőben egy órát. Közben a gombát szeleteld fel, sózd, borsozd, és egy tapadásmentes serpenyőben, szükség szerint kevés olívaolaj hozzáadásával párold puhára. A pihentetési idő leteltével a hússzeleteket helyezd el egymás mellett egy tepsiben. Oszd el a tetejükön a párolt gombát, szórd meg reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told 180 fokos sütőbe nagyjából 45 percre, amíg a hús omlósra puhul, és a sajt a tetején megolvad. Az utolsó 10-15 percben vedd le a tetejéről a fóliát, hogy a sajt ropogósra piruljon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések