A szilvás kevert süti finom, omlós és elronthatatlan.
Ha gyorsan szeretnél valami finom édességet összedobni, a szilvás kevert sütivel nem lőhetsz mellé. A tésztája a gyümölcsnek köszönhetően ellenállhatatlanul szaftos lesz, miközben az elkészítése annyira egyszerű, hogy a teljesen kezdőknek is sikerélményt fog okozni.
Hozzávalók 4 személyre
👉 35 dkg liszt
👉 15 dkg cukor + 1 evőkanál a szilvához
👉 8 szem szilva
👉 3 tojás
👉 2 pohár natúr joghurt
👉 1.5 dl olaj
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 mokkáskanál fahéj
Elkészítés:
A szilvát mosd meg, magozd ki, és darabold fel. Forgasd össze egy evőkanál cukorral elkevert fahéjjal, és tedd félre. A lisztet keverd el a sütőporral, add hozzá a kétféle cukrot, a tojásokat, a joghurtot, az olajat, és keverj belőle csomómentes tésztát. Egyengesd el a masszát sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában, szórd meg a tetejét a fahéjas szilvával, és 175 fokos sütőben 35-40 perc alatt süsd készre. Ha a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta, vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni, és utána szeleteld.
0 Megjegyzések