Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Vajban sült egész csirkecombok fokhagymával: amilyen egyszerű, annyira finom


A vajban sült csirkecomb ropogós, fűszeres és ellenállhatatlan, miközben az összeállítása pofonegyszerű.


Érdemes a csirkecombokat vajban kisütni, mert egészen más karaktert ad neki, mint az olaj. Ha van olyan serpenyőd, amit a sütőbe is tehetsz, még kevesebb munkád lesz a fejedelmi vacsorával, és még mosogatnod is kevesebbet kell utána.

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 egész csirkecomb
👉 5 dkg vaj
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal. Egy kisebb tálban keverd össze a rozmaringot a kakukkfűvel, a pirospaprikával és egy gerezd reszelt fokhagymával. Forgasd meg a combokat ebben a fűszerkeverékben, és tedd őket félre. Egy olyan serpenyőben, amit utána a sütőbe is be tudsz tenni, olvaszd fel a vajat. Tedd bele a csirkecombokat először a bőrös felükkel lefelé, néhány perc alatt nagy lángon piríts rájuk kérget, majd fordítsd meg őket, és pirítsd meg a másik oldalukat is. A serpenyőt utána takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe egy bő órára, amíg a csirkecombok omlósra puhulnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések