A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csupa zöldséges,mégis laktató padlizsáncurry: ez bármilyen diétába belefér


A padlizsános curry szaftos, fűszeres, és teljesen vegán módon is elkészíthető.


A padlizsános curry cukkinivel és kaliforniai paprikával nem csak azoknak fog ízleni, akik nem fogyasztanak húst. A mennyei, szaftos fogás erős fűszerezéssel, de kevés munkával készül. Tálalhatod párolt rizzsel vagy magában, friss kenyérrel.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 közepes padlizsán
👉 1 közepes cukkini
👉 1 kaliforniai paprika
👉 1 hagyma
👉 1 dl tejszín (növényi tejszín is lehet)
👉 1 evőkanál currypor
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 mokkáskanál kurkuma
👉 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A hagymát vágd apróra, és olajon párold üvegesre. Közben a padlizsánt, a cukkinit és a kaliforniai paprikát mosd meg és szeleteld fel. Amikor a hagyma már puha, add hozzá a zúzott fokhagymagerezdeket, pirítsd egy percig, majd húzd le a tűzről, és keverd el a fűszerekkel: a curryporral, a pirospaprikával, a kurkumával, a gyömbérrel és a borssal. Add hozzá a zöldségeket, keverd jól el, és hagyd állni néhány percig, hogy magukba szívhassák az ízeket. Ezután tedd vissza a tűzre, öntsd fel a paradicsommal, sózd meg, és kezdd el kis lángon rotyogtatni. Nagyjából negyedóra kell neki, hogy minden hozzávaló megpuhuljon, ekkor öntsd fel a tejszínnel, és forrald össze.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések