Egy tányérnyi ízletes, forró ramen leves gyógyír testnek és léleknek, tele van ásványi anyagokkal, rengetegféleképpen variálható, sosem tud ráunni az ember.
A ramenről azt szokták mondani, igazi szuperétel, hisz tele van egészséges alapanyagokkal: kerül bele például gyömbér és fokhagyma, ezek a hozzávalók immunerősítőnek is kiválóak.
Hozzávalók:
👉 1 liter alaplé (zöldség vagy csirke)
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 4 ek szójaszósz
👉 1 ek Worcestershire-szósz
👉 2 tk kínai ötfűszer keverék
👉 1 tk chilipor vagy chiliszósz
👉 1 tk gyömbér
👉 2 dl víz
👉 50 dkg gomba
👉 40 dkg ramen tészta
👉 4 darab főtt tojás
👉 15 dkg bébispenót vagy kínai kel
👉 2 darab sárgarépa
👉 2 marék újhagyma
👉 1 ek pirított szezámmag
👉 só és bors ízlés szerint
👉 cukor szükség szerint
👉 olaj kevés
Elkészítés:
Egy magas falú lábasban keverjük össze az alaplevet a zúzott fokhagymával, szójaszósszal, Worcestershire-szósszal, gyömbérrel, chilivel, kínai ötfűszer keverékkel és a vízzel, majd forraljuk fel. Utána vegyük vissza alatta a hőfokot, majd redukáljuk a folyadékot, míg el nem érjük a kívánt sűrűséget. A levet ízesítsük, kerüljön bele só és bors, cukor, ha édeskésre szeretnénk.
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A tojásokat főzzük meg forrásban lévő vízben 7-8 perc alatt.
A gombákat serpenyőben, kevés olajon pirítsuk meg.
A sárgarépákat vágjuk fel julienne-re, az újhagymát finomra, a bébispenótot vagy a kínai kelt mossuk meg (ha szeretnéd, a répákat is megpiríthatod).
Tálalásnál egy szép nagy leveses tálba szedjünk tésztát, rá vagy mellé kerüljön a gombából, répából, hagymából, bébispenótból vagy kínai kelből. A tojást félbevágva helyezzük a tálba, majd kanalazzunk rá a forró léből, végül szezámmaggal is szórjuk meg a levest.
0 Megjegyzések