Ilyen az igazi, házias pite: omlós tészta, krémes, selymes puding és sok gyümölcs.
A jó tészta titka, hogy hideg vajat használj hozzá, és gyorsan állítsd össze. Fontos az is, hogy pihentesd a hűtőben, mielőtt kinyújtod. Krémnek a hagyományos vaníliás pudig is tökéletes, amihez a savanykás meggy remek választás. Érdemes búzadarával megszórni a tésztát, hogy a meggy ne áztassa el.
Hozzávalók
A tésztához
👉 30 dkg liszt
👉 20 dkg vaj
👉 10 dkg cukor
👉 1 db tojás
👉 1 csipet só
👉 hideg víz
A töltelékhez
👉 60 dkg meggy
👉 1 csomag vaníliás puding
👉 3 dl tej
👉 3 evőkanál cukor
👉 búzadara
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval, add hozzá a hideg, felkockázott vajat, és gyors mozdulatokkal morzsold össze. Tedd hozzá a tojást, a cukrot, és gyúrd össze a tésztát. Ha nem akar összeállni, adj hozzá egy-két evőkanál hideg vizet. Csomagold fóliába, és rakd a hűtőbe legalább fél órára.
A pudingot készítsd el a hagyományos módon. A pudingport keverd csomómentesre a tejjel, add hozzá a cukrot, és kevergetve forrald fel.
A tésztát pihentetés után nyújtsd ki, majd simítsd bele a piteformába, szórd meg búzadarával, rakd bele a meggyet, és öntsd rá a pudingot. Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 35 perc alatt.
0 Megjegyzések