A mézes-fokhagymás csirkecomb egyszerre édes és pikáns, ropogós és omlós.
A mézes-fokhagymás csirkecombok lelke a ragacsos máz és a lágy szaft, amelyben úgy sül meg a hús, hogy a bőre ropogósra pirul, miközben belül finom omlós marad. Az elkészítése nem bonyolult, csak keverd össze a máz hozzávalóit, kend a húsra, és már mehet is a sütőbe.
Hozzávalók 4 személyre
👉 8 csirkealsócomb
👉 6 gerezd fokhagyma
👉 4 csapott evőkanál liszt
👉 2 evőkanál méz
👉 2 evőkanál olívaolaj + kevés a pihentetéshez
👉 2 teáskanál pirospaprika
👉 2 teáskanál mustár
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és letakarva pihentesd a hűtőben egy órát. Ha a pácolási idő letelt, a lisztet keverd össze a pirospaprikával, és forgasd meg benne a húsokat. A mázhoz a mustárt keverd össze két evőkanál olívaolajjal, a mézzel és a zúzott fokhagymagerezdekkel. Egy tepsiben fektesd egymás mellé a combokat, kend meg a mézes mázzal, önts alá fél deci vizet, és alufóliával letakarva süsd 200 fokon egy órát. Ekkor vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd még tíz percig, hogy a bőre ropogósra süljön.
0 Megjegyzések