Ez a villámgyorsan összedobható, lágy brownie igazi tömény élvezet, amibe kétféle csoki is kerül.
Az amerikaiak nagy kedvencét, a brownie-t minden csokirajongó szereti. Többféle változatát érdemes kipróbálni, hisz különféle magvakkal, gyümölcsökkel is csodálatos. Sőt érdemes feldobni fehér csokival is. A brownie az egyik legegyszerűbb édesség, amit elrontani szinte képtelenség. Készíthetsz hozzá vanília- vagy gyümölcsszószt, de fagyival is mennyei.
Hozzávalók
👉 25 dkg étcsoki
👉 20 dkg cukor
👉 20 dkg vaj
👉 12 dkg liszt
👉 10 dkg fehér csoki
👉 3 db tojás
👉 2 evőkanál kakaó
👉 1 marék dióbél
Elkészítés:
Az étcsokit tördeld egy lábosba, majd add hozzá a kis darabokra vágott vajat és a cukrot. Kis lángon vagy vízgőz felett kevergetve olvaszd össze, majd vedd le a tűzről, és hagyd egy kicsit hűlni. Közben a diót éles késsel vágd durvára. Amikor a csoki már langyos, keverd hozzá egyesével az egész tojásokat, majd forgasd hozzá a kakaóval vegyített, átszitált lisztet, és dolgozd simára a masszát. Végül szórd hozzá a kis darabokra vágott fehér csokit és diót.
A tepsit béleld ki sütőpapírral, majd öntsd bele a masszát, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon 20 percig. Végezz tűpróbát, nem baj, ha a süti belseje még lágy. Vedd ki a sütőből, hogy ne száradjon ki. Amikor kihűl, vágd fel, és tálalhatod is.
0 Megjegyzések