A tészta egy kis zöldséggel és sajttal tökéletes könnyű ebéd lehet.
A színpompás fogás tele van vitaminban gazdag zöldséggel. Egészségesebb, ha durumlisztből készült tésztát használsz, mert könnyebben emészthető. Garantáljuk, hogy nem lesz vele sok dolgod. A tejszínnek köszönhetően a tészta krémes, selymes, és nem szárad ki a sütés alatt.
Hozzávalók
👉 40 dkg tészta
👉 20 kg koktélparadicsom
👉 15 dkg sajt
👉 2 db lila hagyma
👉 1 fej brokkoli
👉 1 fej karfiol
👉 1 db paprika
👉 2 dl tejszín
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A tésztát rakd lobogó, sós vízbe, és főzd a csomagoláson található ideig, majd szűrd le, és csepegtesd le. A brokkolit és a karfiolt szedd rózsáira, és főzd forrástól számítva nyolc-tíz percig. A tésztát terítsd szét egy tepsiben, rakd rá a lecsöpögtetett brokkolit, karfiolt, a paprikát, a paradicsomot és a hagymát, majd locsold meg a tejszínnel, és szórd meg reszelt sajttal.
Tedd forró sütőbe, és 180 fokon süsd össze 20-25 perc alatt. Amikor a sajt elolvad, kicsit megpirul, kiveheted a sütőből.
0 Megjegyzések