A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mobiltelefonokat lopott egy mezőkövesdi áruházból


Vádat emelt a Mezőkövesdi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt egy férfival szemben. 


A vád szerint a vádlott idén február 15-én két alkalommal, majd február 16-án, valamint február 18-án egy mezőkövesdi nagyáruház műszaki osztályáról eltulajdonított az áruházat üzemeltető cég tulajdonát képező, összesen 4, darabonként közel 20 ezer forint értékű mobiltelefonokat oly módon, hogy a mobilkészülékeket védő műanyag áruvédelmi eszközöket – azokra rátaposva – összetörte, majd a telefonokat kivette a megrongált széferekből és a ruházatába rejtette. 

Ezt követően a vádlott feltűnés nélkül kivitte a készülékeket az eladótérből úgy, hogy a kivitelt megelőzően a megrongált áruvédelmi eszközöket - a háztartási osztályon hátrahagyva - a polcokra helyezte.

Meg nem térült kár is volt

A lopás elkövetési értéke összesen majdnem 80 ezer forint volt, amelyből 19 990 forint, mivel a legutóbb eltulajdonított mobilkészüléket az önkiszolgáló kassza elhagyása után a bejáratnál történt tettenérését követően a vádlott önként visszaadott a vagyonőrnek, megtérült, míg az áruvédelmi eszközök megrongálásával okozott kár mintegy 4 ezer forint volt, amely nem térült meg. 

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések