A szalonnás serpenyős krumpli köretnek is működik szárazabb húsok mellé, de akár önmagában, reszelt sajttal a tetején is kiadós.
Izgalmas köretet vagy egytálételt készíthetsz, ha szalonnás serpenyős krumplit teszel az asztalra. A szaftos fogás nagyon jól megy szárazabb húsételek, például egy roston sült csirkemell mellé, de ha sajtot olvasztasz a tetejére, önmagában is megállja a helyét.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg krumpli
👉 25 dkg kolozsvári szalonna
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál fokhagymapor
👉 só
👉 frissen őrölt bors
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd félpuhára. Fajtától függően nagyjából 10-15 percre lesz ehhez szükséged. Közben a szalonnát szeleteld fel, és tepsiben süsd ki a zsírját. Ha kész van, szűrőlapáttal szedd ki. A kifőtt krumplit szűrd le, és tedd a szalonnazsírba. Sózd, borsozd, szórd meg fokhagymaporral, locsold meg olívaolajjal, és fedő alatt süsd ropogósra. Amikor kész, tedd bele vissza a szalonnakockákat, szórd meg reszelt sajttal, várd meg, amíg ráolvad a tetejére, és azonnal, frissen tálald.
0 Megjegyzések