Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szaftos mézes banánkenyér: teljes kiőrlésű lisztből is puha lesz


A teljes kiőrlésű lisztből készült mézes banánkenyér az egyik legpuhább, legszaftosabb édesség.


A mézes banánkenyér teljes kiőrlésű lisztből is finom puha lesz. A pontos sütési idő a készülék fajtájától függően változhat, akkor jó, ha a beleszúrt villára már nem igazán ragad rá a tészta, de teljesen száraz a gyümölcsnek köszönhetően soha nem lesz.

Hozzávalók 4 személyre

👉 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
👉 5 dkg cukor
👉 4 evőkanál méz
👉 3 banán
👉 1 tojás
👉 1 citrom leve és reszelt héja
👉 1 dl olaj
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 1 csipet szerecsendió
👉 0.5 kávéskanál gyömbér

Elkészítés:

A lisztet egy tálban keverd el a sütőporral. Egy másik tálban keverd ki a cukrot a mézzel és az olajjal, add hozzá a tojást, a sütőporral elkevert lisztet, reszeld hozzá a citromhéjat, szórd meg szerecsendióval és gyömbérrel. A banánt villával törd össze, facsard hozzá a citromlevet, és add a tésztához. Egy kenyérformát bélelj ki sütőpapírral, oszd el benne a masszát, takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd további húsz percig, hogy a teteje szép színt kapjon. Ekkor vedd ki a sütőből, a formában hagyd kihűlni, és utána szeleteld.

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések