A sütés nélkül készülő diós keksztortába kávé és kakaó kerül, és a hűtőben áll össze.
A mennyei, diós keksztorta sütés nélkül készül, a süti ugyanis a hűtőben áll össze néhány óra alatt. A fantasztikus ízekről a sok-sok kakaó és a kávé gondoskodik.
Hozzávalók 4 személyre
👉 25 dkg háztartási keksz
👉 10 dkg darált dió
👉 10 dkg porcukor
👉 5 dkg vaj
👉 4 dkg cukrozatlan kakaópor
👉 1.5 dl tej
👉 1 csapott evőkanál liszt
👉 1 evőkanál rum (vagy 1 kávéskanál rumaroma)
👉 1 dl feketekávé
Elkészítés:
A háztartási kekszet törd nagyobb darabokba, majd keverd el a darált dióval és a kávéval. A lisztet szitáld egy kis lábosba, add hozzá a kakaóport, a porcukrot, öntsd fel tejjel, és közepes lángon öt perc alatt főzd össze. Ha már egynemű, dobd bele a vajat, olvaszd össze, és add hozzá a rumot is. Az így kapott masszát keverd el a diós keksszel.
Egy kisebb tortaformát vagy egy őzgerincformát bélelj ki folpackkal, kanalazd bele a tésztát, és tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy megdermedjen.
0 Megjegyzések