Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fehérjében gazdag babos-paradicsomos csirkemell: köretre sincs már szükség mellé

A szaftos babos, paradicsomos csirkemell tele van fehérjével, és önmagában is teljes értékű fogás.

Ezt a szaftos babos-paradicsomos csirkemelles ragut tényleg nagyon jólesik friss kenyérrel tunkolni. Köretre nincs is már szükség mellé, a sokféle zöldfűszer viszont nagyon jól megy hozzá. Kísérletezz bátran, bab helyett vagy mellé akár csicseriborsót is használhatsz.

Hozzávalók
👉 50 dkg csirkemellfilé
👉 3 nagy paradicsom
👉 3 evőkanál paradicsompüré
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 doboz konzervbab
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, forgasd össze egy kevés olívaolajjal, és tedd félre addig, amíg előkészíted a többi hozzávalót. A hagymát aprítsd fel, és kevés olívaolajon párold üvegesre. Ha már puha, add hozzá az apróra vágott fokhagymagerezdeket, együtt pirítsd egy percig, majd jöhetnek bele a befűszerezett csirkemellkockák. Pirítsd fehéredésig, majd add hozzá a felkockázott paradicsomot. Szórd meg rozmaringgal, kakukkfűvel, forgasd jól össze, és főzd addig, amíg a paradicsom összeesik, és levet ereszt. Ekkor keverd hozzá a lecsepegtetett babot és a paradicsompürét. Fedd le, és kis lángon fedő alatt rotyogtasd fél órát, hogy az ízek összeérjenek benne. Ha túl sűrű, egy kevés vízzel hígíthatod. Friss kenyérrel tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések