A csokidarabos muffinnal tényleg alig van munka: csak keverd össze a hozzávalókat, adagold ki a formába, és mehet is a sütőbe.
A csokidarabos muffin tésztája a sűrű görög joghurtnak köszönhetően lesz lágy és selymes, miközben az étcsoki roppan egyet, ha ráharapsz. Legjobb csokichipsből készíteni, de ha olyat nem kapsz, a táblás változat is tökéletes.
Hozzávalók 12 darabhoz
👉 20 dkg liszt
👉 20 dkg görög joghurt
👉 10 dkg csokichips vagy étcsoki (1 tábla)
👉 5 dkg cukor
👉 2 tojás
👉 1.5 teáskanál sütőpor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só
👉 0.5 dl olaj
👉 0.5 dl tej
Elkészítés:
Az étcsokit darabold fel. Ha csokichipset használsz, azokat hagyd egyben. A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral, add hozzá a joghurtot és az olajat. A lisztet szitáld át, keverd el a sóval és a sütőporral, és a tejjel felváltva adagold a cukros részhez. Keverj belőle csomómentes tésztát, majd forgasd bele a csokidarabokat is. Oszd el a masszát kivajazott vagy papírral kibélelt muffintepsiben, és told 180 fokos sütőbe nagyjából húsz percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta.
0 Megjegyzések