Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Egyserpenyős zöldséges csirkemell: külön köret sem kell már mellé


Az egyserpenyős zöldséges csirkemell azért szuper, mert a vitamindús köretet együtt tálalhatod a hússal.


Az egyserpenyős zöldséges csirkemell lényege, hogy a köret - jelen esetben a cukkini és a paradicsom - a hússal egy serpenyőben pirul. A csirkemellkockákat kisütés előtt fél órával érdemes befűszerezni, hogy az ízek kellően átjárják a darabokat.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg csirkemellfilé
👉 15 dkg koktélparadicsom
👉 1 cukkini
👉 1 teáskanál rozmaring
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 1 teáskanál currypor
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
👉 petrezselyem

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval, borssal, curryporral, forgasd össze egy kevés olívaolajjal, és fél órára tedd be a hűtőbe. A cukkinit és a paradicsomot addig mosd meg, szeleteld fel, és forgasd össze borssal, rozmaringgal és kakukkfűvel. A pihentetési idő leteltével egy tapadásmentes serpenyőben, szükség szerint egy kevés olívaolaj hozzáadásával közepes lángon pirítsd meg a húst, majd szűrőlapáttal szedd ki egy papírtörlőre. Ugyanabba a serpenyőbe önts még egy kevés olajat, és néhány perc alatt pirítsd meg benne a fűszeres zöldségeket. Tedd vissza a csirkemellet is a serpenyőbe, keverd el a zöldségekkel, szórd meg ízlés szerint felaprított petrezselyemmel, és már tálalhatod is az egészséges, színes vacsorát.

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések