Úgy az igazi a rakott krumpli, ha sok-sok kolbásszal, tojással és tejföllel készül.
Ha van egy kis időd arra, hogy alkoss a konyhában, állj neki egy fantasztikus kolbászos rakott krumplinak! A krémes, szaftos fogás lelkét a legalább egyórás sütési idő adja, ilyenkor ugyanis a hozzávalók nem csak átsülnek, hanem az ízeik is ellenállhatatlan egyveleggé olvadnak össze.
Hozzávalók 6 személyre
👉 1 kg krumpli
👉 30 dkg reszelt sajt
👉 20 dkg füstölt kolbász
👉 8 tojás
👉 3 dl tejföl
👉 3 evőkanál vaj vagy zsír
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd meg nagyjából fél óra alatt. Ha kész, tedd hideg vízbe, és várd meg, amíg kihűl. A kolbászt is tedd hideg vízbe tíz percre, utána húzd le könnyedén a héját, és karikázd fel. A tojásokat tíz perc alatt főzd keményre, utána azokat is tedd hideg vízbe, és ha már kihűltek, karikázd fel őket. Egy tepsit kenj ki vastagon a vaj vagy a zsír felével. Karikázd rá a krumpli felét, sózd, borsozd, oszd el rajta a tojást és a kolbászt, locsold meg a tejföl és szórd rá a sajt felét. Ezt fedd be krumplival, amit szintén sózz, borsozz, kend le tejföllel és a reszelt sajttal. Morzsold rá a vaj vagy zsír másik felét, majd takard le alufóliával, és 180 fokos sütőben süsd össze az egészet egy óra alatt. A végén vedd le az alufóliát a tetejéről tíz percre, hogy a tetején a sajt és a krumpli megpirulhasson.
0 Megjegyzések