Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A klasszikus tojásleves receptje: villámgyors fogás kevés munkával


Gyerekkorunk meghatározó fogását, a klasszikus tojáslevest te is pillanatok alatt, könnyen elkészítheted.


Ha valami egyszerű, őszinte ételre vágysz, készíts klasszikus tojáslevest. Fillérekből összedobható, minden hozzávalója megtalálható a konyhádban, és elég egy kanál belőle, hogy elöntsenek a régi emlékek.

Hozzávalók 4 személyre

👉 8 dl alaplé
👉 4 tojás
👉 2 evőkanál liszt
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 1 teáskanál köménymag
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A lisztet olajon pirítsd meg, majd add hozzá a zúzott fokhagymát, együtt pirítsd még egy percig, ezután húzd le a tűzről. Keverd el a pirospaprikával, öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, és tedd vissza a tűzre. Közben a tojások közül kettőt villával verj fel. Amikor a leves felforrt, csorgasd bele a felvert tojásokat, és üss bele még két tojást, amelyek így többé-kevésbé egészben maradnak. Egy-két perc múlva, amikor az egészben hagyott tojások megfőttek, zárd el alatta a lángot. Azonnal tálald.

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések