A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A 10 legjobb zsírégető gyümölcs, amit napi szinten ehetnél


A gyümölcsfogyasztás nagyban hozzájárul az egészséges táplálkozáshoz. Nemcsak sok vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaznak, hanem némelyik típus hatásos zsírégető is.

Alma

Rendkívül magas a C-vitamin tartalma, emellett A,- és B-vitaminokat is tartalmaz. Jelentős mennyiségű kalcium, foszfor, vas, kálium és magnézium is található benne. Fogyasztása teljes mértékben jóllakottságérzetet biztosít - írja a bien.hu.

Pektintartalma javítja az emésztést és segíti a táplálék gyorsabb felszívódását. Alacsony kalóriamennyisége révén a fogyókúrázók kedvenc gyümölcse lehet.

Sárgabarack

Rengeteg B5-vitamint tartalmaz, amelyek segítenek lebontani a zsírokat. Serkenti a bélműködést, gyorsítja az anyagcserét és jótékony hatással van a vízháztartásra is.

Sok C-vitamin, folsav és niacin is található benne. Magas vastartalma oxigént juttat a sejtekhez, így még intenzívebben égeti a zsírt.

Dinnye

A legismertebb fogyasztó gyümölcs. 95%-a víz, így szinte átmossa az egész szervezetet. Minimális kalóriabevitel mellett maximális jóllakottságérzetet biztosít.

Emellett rengeteg zsírégető enzimet, vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz, mint például a B,- és C-vitamin, kálcium, magnézium, vas, nikkel és fluor. Ezek javítják a sejtek anyagcseréjét.

Narancs

Az egyik legjobb energiaforrás. Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal, mint A,- és B-vitamin, kálcium, vas, tiamin és folsav.

Emellett remekül fedezi a szervezet napi C-vitamin szükségletét. Alacsony kalóriatartalma révén gyorsítja az emésztést, a benne található pektin pedig nagymértékben csökkenti az éhségérzetet. 

Cseresznye

Magas A,- és B-vitamin, valamint káliumtartalommal rendelkezik, ami víz, – és hashajtó hatású. A nyár kedvenc gyümölcse gazdag kálciumban, foszforban és nátriumban.

Kiváló vértisztító, könnyen emészhtető, egyensúlyba hozza a vízháztartást és gyorsítja az anyagcserét.

Cukortartalma ugyan elég magas, de még így is elenyésző a többi idénygyümölcséhez képest.

Ribizli

Az egyik legértékesebb bogyósgyümölcs. Rengeteg C-vitamint, mangánt és magnéziumot tartalmaz, így kiváló zsírégető hatással bír.

Vízhajtó hatása is van és serkenti az agyagcserét. Víztartalma révén pedig nagyon jól méregtelenít. 

Szilva

A leghatásosabb gyümölcs az emésztési problémák kezelésére. Fokozza a bélműködést, sok rostot és és magnéziumot tartalmaz, amelyek gyorsítják az anyagcserét és meggátolják a felesleges zsírok lerakódását.

A szilva gazdag B,- és E-vitaminban, valamint antioxidánsforrás, így védi a szervezetet a szabadgyököktől és a rákos megbetegedésektől.

Ananász

A legrostosabb egzotikus gyümölcs, felgyorsítja az anyagcserét, megszabadítja a szervezetet a méreganyagoktól.

Gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Jó C-vitaminforrás, emellett magnéziumtartalma serkenti az anyagcserét, káliumtartalma pedig szabályozza a vízháztartást.

A benne található folsav hozzájárul a gyomor egészséges működéséhez, legértékesebb anyaga azonban egyértelműen a bromélia nevű enzim, ez ugyanis jelentős szerepet játszik a zsírok lebontásában.

Kivi

Ez a szőrös gyümölcs remek C-vitaminforrás. Vitamin, – és magnéziumtartalma serkenti az anyagcserét és segíti a zsírbontó enzimek termelődését.

A benne található kálium vízhajtó hatású, proleolitsav tartalma csökkenti a vér koleszterinszintjét. Emellett pedig nagyon hatásos antioxidáns tulajdonsággal is bír.

Szeder

A kis sötét színű gyümölcs magas víz, – és rosttartalmú, és rendkívül gazdag vasban is. A benne lévő gyümölcssavaknak és C-vitaminnak köszönhetően véd a baktériumok és vírusok ellen.

Alacsony a kalóriatartalma, emellett anyagcseregyorsító is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések