A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elpatkolt a fiam, szóljanak a harangok - mondta az anya a sekrestyésnek


Egy idősebb nő áll a Pécsi Törvényszék elé kedd délután, aki a vád szerint, hagyta meghalni a hideg szobában magatehetetlen fiát. 


A vádlott egy lepusztult házban élt fiával egy baranyai településen. A férfi nem vetette meg az alkoholt, és a szenvedélye miatt, a család havi bevételének jelentős részét elitta. Az alkohol miatt többször szóváltás alakult ki az édesanya és a fia között, ami tettlegeségig fajult.  

A nő a verést, bántalmazást soha nem jelentette a rendőrségnek. Tavaly november 18-án reggel a férfi a ház egyik szobájának padlójára esett, onnan nem tudott feltápászkodni. 

Az anya a kora, és fizikai állapota miatt nem tudta felsegíteni fiát, ezért a szomszéd nőtől kért segítséget, aki  azonban szintén a fizikai állapota és elfoglaltsága miatt nem tudott segítséget nyújtani. Az anya ezek után nem hívott mentőt a fiához, nem kért orvosi segítséget, hanem hagyta a fűtetlen szoba padlóján feküdni a férfit.

Később a nő egy másik szomszédhoz ment át, akitől kétezer forintot kért kölcsön. Ekkor a szomszéd megkérdezte tőle, hogy van a fia, mire azt a választ kapta: nincs semmi gond otthon, minden rendben. Három nap múlva a nő hazafelé tartott a templomból, mikor a sekrestyést arra kérte,  hogy csendítsen a fia miatt, mert az „elpatkolt". 

A beszélgetést követően a sekrestyés értesítette a rendőrséget, akik a ház szobájában, az ágy előtt, a földön fekve megtalálták a kihűlt férfi holttestét. A vádirat szerint a hőmérséklet a szobában 11 fok volt, ami megegyezett a külső hőmérséklettel.  

Legyen portálunk mentora, támogatását olvasókártyával honoráljuk

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések