Nagyon jól megy az omlósra sült szűzérmékhez a fűszeres, tejszínes mártás.
Tejszínes mártással leöntve igazán finomak a vajpuha szűzérmék. Jól megy hozzá a gomba és a zöld fűszerek. Bármilyen körettel kínálhatod, de talán főtt tésztával a legfinomabb.
Hozzávalók 4 személyre
👉 75 dkg szűzpecsenye
👉 20 dkg gomba
👉 2.5 dl tejszín
👉 2 teáskanál füstölt paprika
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 babérlevél
👉 1 hagyma
👉 1 teáskanál oregánó
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A szűzpecsenyéről egy éles késsel vágd le a hártyát, a húst szeleteld fel. Ne vágj belőle túl vékony darabokat, hogy sütés közben ki ne száradjon. Sózd be a szeleteket, és oldalanként három perc alatt forró olajon pirítsd meg őket. Ha készen vannak, még pihentesd fedő alatt tíz percig, ezután szűrőlapáttal szedd ki a húst. Közben a hagymát és a gombát szeleteld fel. A visszamaradt zsiradékon párold üvegesre a hagymát, majd a tűzről levéve add hozzá a zúzott fokhagymát, a füstölt paprikát, babérlevelet és a gombát. Sózd, borsozd, szórd meg oregánóval, és fedő alatt párold puhára a gombát. Ha kész, öntsd fel tejszínnel, tedd vissza bele a hússzeleteket, és forrald össze. Tálalás előtt közvetlenül szórd meg aprított petrezselyemmel.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések