A sütés nélkül készülő klasszikus sajttorta igazi frissítő nyári desszert.
A fehér csokis sajttorta annyira finom, hogy mindenki dupla adagot fog kérni belőle. Sem a vékony, kekszes alap, sem a gazdag krém nem igényel sütést, így hamisítatlan, hűsítő nyári desszertet tehetsz az asztalra. A citrom nagyon feldobja a krémes édességet.
Hozzávalók 8 szelethez
Az alaphoz
👉 20 dkg darált keksz
👉 10 dkg olvasztott vaj
A krémhez
👉 25 dkg mascarpone
👉 20 dkg natúr krémsajt
👉 2 dl habtejszín
👉 2 tábla fehér csoki
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 citrom reszelt héja
👉 1 teáskanál citromlé
👉 friss gyümölcsök a tálaláshoz
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel, és keverd el a darált keksszel. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában, és tedd be a hűtőbe addig, amíg elkészíted a krémet.
A fehér csokit tördeld darabokra, öntsd hozzá a tejszínt, és gőz fölött olvaszd össze. Vedd le a tűzről, várd meg, amíg kicsit kihűl, majd keverd össze a mascarponéval, a krémsajttal, a vaníliás cukorral, valamint a citrom levével és héjával. Egyengesd el a kekszes alapon, és tedd vissza a hűtőbe egy éjszakára. Másnapra összeáll. Hidegen, gyümölcsökkel tálald.
Érdemes mindig tartani a hűtődben egy doboz mascarponét, mert nagyon változatosan készíthető el: a kókuszos csúsztatott palacsintának is ebből készül a tölteléke.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések