Forró nyári napokon a hideg, könnyed barackkrémleves tökéletes nyitánya lehet az ebédnek. Nagy előnye, hogy munka is alig van vele.
Nyáron a gyümölcslevest nem lehet megunni. Főleg úgy, ha mindig más alapanyagból készíted el. Most a vitamindús, rostban gazdag, friss barack kiváló alapanyag lehet. Tejszínnel és fűszerekkel megbolondítva a legfinomabb. Érdemes előre elkészíteni, hogy legyen ideje lehűlni. Készíthetsz a tetejére habgaluskát, de tejszínhabbal is tálalhatod.
Hozzávalók
👉 5 db őszibarack
👉 3 evőkanál cukor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 teáskanál citromlé
👉 1 mokkáskanál őrölt fahéj
👉 1 csipet őrölt szegfűszeg
👉 citromhéj
Elkészítés:
A barackokat mosd meg, hámozd meg, vedd ki a magokat, és vágd fel kisebb darabokra. Tedd egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Ízesítsd cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel, reszelt citromhéjjal. Főzd körülbelül 15 percig. A vége felé öntsd hozzá a citrom levét is.
A tejszínt keverd el a vaníliás pudingporral, adj hozzá néhány evőkanállal a főzőléből, majd forrald össze.
Kóstold meg, ha szükséges, adj még hozzá ízesítőt. Végül turmixold jó krémesre. Tedd a hűtőbe egy-két órára, mert hidegen az igazi.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések