A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiadós serpenyős csirkemell zöldségekkel egybesütve: a stir fry-t könnyű elkészíteni


A színes zöldségekkel együtt sült serpenyős csirkemell egyszerre édes és pikáns, ráadásul nagyon hamar készen van.


Az angolok stir fry-nak, vagyis rázva sütésnek nevezik a színes zöldségekkel készült serpenyős csirkemell elkészítési módját. Ehhez az alapanyagokat egyforma méretűre kell vágni, és egyszerre pirítani. Eredeti kínai módszer szerint wokban készül, de egyszerű serpenyőben is ugyanolyan finom lesz.

Hozzávalók

👉 50 dkg csirkemellfilé
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 2 cukkini
👉 1 kaliforniai paprika
👉 1 teáskanál frisen reszelt gyömbér
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

A szószhoz
👉 2 evőkanál méz
👉 1 evőkanál kukoricakeményítő
👉 1 dl alaplé
👉 0.5 dl víz
👉 0.5 dl szójaszósz

A tetejére
👉 2 evőkanál zöldhagyma
👉 1 evőkanál szezámmag

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és tedd félre. A cukkinit és a paprikát is tisztítsd meg, és vágd nagyjából akkora darabokra, mint a csirkét. Egy serpenyőben közepes lángon süsd fehéredésig a csirkét, majd szűrőlapáttal szedd ki. Ugyanabban a serpenyőben, amelyikben a hús pirult, négy-öt percig pirítsd a zöldségeket is, amíg meg nem puhulnak. Tedd vissza a serpenyőbe a húst, add hozzá a gyömbért és a zúzott fokhagymagerezdeket, és egy percig pirítsd együtt úgy, hogy közben rendszeresen megrázod a serpenyőt. Közben a szósz hozzávalóit egy kis tálban keverd össze, forgasd a húshoz, és időnként megrázva forrástól számítva főzd egy-két percig, amíg besűrűsödik. A végén a tetejét szórd meg szezámmaggal és apróra vágott zöldhagymával.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések