A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Soros-szervezeteket támogat az ENSZ


A Nyílt Társadalom Alapítványok jelentős összegeket kaptak az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságától. 

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága az orosz–ukrán háború menekültellátáshoz kapcsolódó feladataira régiós menekültügyi cselekvési tervet dolgozott ki. A segítségnyújtásban részt vevő országok közül hazánknak a tervre fordított összeg mindössze hat százaléka jut,

a támogatás jelentős részét pedig Soros Györgyhöz köthető szervezetek kapják

– derült ki a Magyar Nemzet beszámolójából.

A Soros György nevéhez köthető Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations, OSF) által is közvetve vagy közvetetten finanszírozott civil szervezetek kapták az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságától (UNHCR) a régiós menekültügyi cselekvési tervben hazánknak odaítélt összeg jelentős részét. Mindez az UNHCR Magyar Nemzet megkeresésére adott tájékoztatásából derült ki.

Alábecsült összeg

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága 2022. március közepén, majdnem egy hónappal a háború kirobbanása után jelentkezett Magyarországon.

Az általuk kidolgozott tervben a segítségnyújtásban részt vevő országoknak a menekült­ellátáshoz kapcsolódó feladatokra összesen 1,85 milliárd dollárt, azaz csaknem 750 milliárd forintot irányoztak elő.

A Magyarországra jutó támogatás ebből 105 millió dollár, vagyis körülbelül 41-42 milliárd forint, amely kevesebb, mint a teljes összeg hat százaléka.

Az elvégzett munka és az érkező menekültek számának ismereté­ben ez komoly mértékben alábecsült összeg.

A terv szerint a hat nagy karitatív szervezet (a Karitatív Tanács szervezetei) a Magyarországra jutó összeg 24 százalékát kaphatnák meg. A túlnyomórészt Soros Györgyhöz köthető szervezeteknek további tíz százalék jutna, míg maguknak az ENSZ – hirtelen ideérkezett – szervezeteinek 66 százalékot, mintegy hetvenmillió dollárt osztanának szét.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések