A sárgabarackos, mascarponés pohárkrém igazán hűsítő kanalaznivaló a nagy melegben.
Ha valami könnyed, hamar összeállítható desszertre vágysz, a sárgabarackos, mascarponés pohárkrémet neked találták ki. A krémet görög joghurt is dúsítja, a sárgabarack pedig rétegzés előtt fehérborban puhul meg.
Hozzávalók 4 pohárhoz
👉 20 dkg mascarpone
👉 20 dkg görög joghurt
👉 4 db sárgabarack
👉 2.5 evőkanál kristálycukor
👉 2 dl hideg habtejszín
👉 2 csomag vaníliás cukor
👉 1 dl fehérbor
👉 0.5 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A barackot alaposan mosd meg, magozd ki és kockázd fel. Tedd egy lábosba, szórd meg a kristálycukorral és a reszelt citromhéjjal, öntsd fel a borral, és öt perc alatt főzd össze. A hideg tejszínt verd kemény habbá, a mascarponét vegyítsd el a joghurttal és a vaníliás cukorral, majd forgasd a tejszínhabba. Ha a barack kihűlt, rétegezd poharakba a mascarponés krémmel, és fogyasztásig tartsd a hűtőben. Ha gyerekek is esznek belőle, a bort egyszerűen cseréld vízre.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések