A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tápláló avokádós csirkesaláta: ezután senki nem marad éhes


Az avokádós csirkesaláta fanyar öntettel tálalva tápláló, egészséges, és úgy laktat, hogy mégsem nehezíti el a gyomrot.


Az avokádó és a csirkemell ebben a frissítő, könnyű salátában is nagyon jól megy egymáshoz. Más gyümölcsökkel, például ananásszal is feldobhatod. A húst kisütés előtt pihentesd egyszerre édes és savanykás mézes-lime-os pácban.

Hozzávalók 4 személyre

A salátához
👉 20 dkg vegyes salátalevél
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 2 avokádó
👉 1 közepes csirkemellfilé
👉 1 doboz ananászkonzerv
👉 1 lime kifacsart leve
👉 só
👉 bors
👉 magvak

A páchoz
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 1 lime leve
👉 1 evőkanál méz
👉 1 kávéskanál só
👉 1 kávéskanál fokhagymapor
👉 1 késhegynyi bors

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel. Egy tálban keverd össze a pác hozzávalóit, forgasd meg benne a húst, és fél órát pihentesd a hűtőben, hogy az ízek mindenhol átjárják. A pácolási idő leteltével tapadásmentes serpenyőben süsd a csirkekockákat fehéredésig. Ha átsültek, szűrőlapáttal szedd ki őket.

Egy mély tálban keverd össze a saláta többi hozzávalóját. Az avokádót magozd ki és szeleteld fel. Az ananászkonzervet csepegtesd le, ha szükséges, vágd kockákra vagy cikkekre, és vegyítsd el az avokádóval és a salátalevelekkel. Add hozzá az olívaolajat és a lime kifacsart levét, sózd, borsozd, forgasd jól össze, végül keverd hozzá a kisült húst is. A végén ízlés szerint magvakkal szórhatod meg a tetejét.

Ha inkább valamilyen húsmentes salátára vágysz, készíts egyet görögdinnyével és fetával! A lime ehhez a recepthez is nagyon jól megy.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések