Ha még nem próbáltad a tepsis lecsót, itt az ideje elkészíteni, hisz az ízek sokkal intenzívebbek lesznek.
A lecsó igazi nyári étel, amit szinte mindenki másként készít. Ha egyszer kipróbálod a sütőben sült variációt, biztos, hogy sokszor fogod hasonló módon elkészíteni. Ha szereted és bírod a csípős paprikát, ne hagyd ki belőle. Köret nem is kell a lecsóhoz, friss kenyérrel tunkolva is tökéletes.
Hozzávalók
👉 1 kg paprika
👉 5 db közepes paradicsom
👉 5 szál virsli
👉 2 db vöröshagyma
👉 2 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors
👉 olaj vagy zsír
👉 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A hagymát pucold meg, szeleteld fel, a paprikákat mosd meg, csumázd ki, a magjait távolítsd el, és karikázd fel. A paradicsomokat negyedeld fel. Arra ügyelj, hogy körülbelül azonos nagyságúak legyenek, különben nem egyformán puhulnak. A tepsit kend ki olajjal vagy zsírral, és rendezd el benne a feldarabolt zöldségeket.
Ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával és zúzott fokhagymával. Kicsit forgasd össze, és a tetejére is tehetsz kevés zsiradékot. Süsd 180 fokon körülbelül 40 percig. Az utolsó 15 percben rakd hozzá a karikákra vágott virslit is. Sütés közben is érdemes egyszer-kétszer megkeverni. Akkor jó, ha a zöldségek megpuhulnak.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések