Pikáns, kicsit édes, és a legjobb kézzel enni: a paradicsomos szószban sült, ropogós csirkeszárny eteti magát.
A csirkeszárnyak a házi készítésű paradicsomos szószban fenségesek! Praktikus a fogás, mert sütőben sül, nem kell mellette ácsorogni. Bátran láss a falatozásához kézzel. Mártogatósokkal még finomabb lesz a végeredmény.
Hozzávalók 3 személyre
👉 8 db csirkeszárny
👉 20 dkg sűrített paradicsom
👉 3 evőkanál méz
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 dl olaj
👉 só
👉 bors
👉 chilipehely
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, ha maradtak a bőrén szőrök, távolítsd el. A forgónál ketté is vághatod. A szósz hozzávalóit, tehát a sűrített paradicsomot, a mézet, a zúzott fokhagymát, az olajat keverd össze. Ízesítsd sóval, borssal, ha bírod, keverj bele chilit is.
Forgasd meg a szárnyakat pácban, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább négy órát, de még jobb, ha egy egész éjszaka a keverékben hagyod. Ezt követően rendezd a húst zsiradékkal kikent tepsibe, önts alá kevés vizet, fedd le fóliával, és süsd 180 fokon 40 percig, majd vedd le a fóliát, és pirítsd meg a szárnyakat.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések