Az amerikaiak nagy kedvence, a mac and cheese extrán sajtos, finom krémes és egyszerűen elkészíthető.
Sajt- és tésztaimádók nagy kedvence ez a könnyen összedobható makaróni. Érdemes hozzá többféle sajtot használni. Az amerikaiak legtöbbször cheddarral készítik, mellé tökéletes egy sima trappista vagy bármilyen füstölt változat is. Szezonban dobd fel a tésztát édes paradicsommal.
Hozzávalók
👉 40 dkg makaróni
👉 15 dkg trappista sajt
👉 10 dkg cheddar sajt
👉 3 bögre tej
👉 2 evőkanál liszt
👉 2 evőkanál vaj
👉 1 db vöröshagyma
👉 1 teáskanál mustár
👉 2 db paradicsom
👉 1 teáskanál só
👉 bors
Elkészítés:
A makarónit főzd meg bő, sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint. Amikor megfelelő, fogkemény az állaga, szűrd le, és csepegtesd le.
Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon, és dobd rá a megmosott, apróra vágott hagymát. Amikor üvegessé válik, szórd hozzá a lisztet, és kevergesd egy percig. Arra ügyelj, hogy ne égjen meg. Fokozatosan öntsd hozzá a tejet, keverd hozzá a mustárt, és ízesítsd sóval, borssal. Főzd gyakran megkeverve 10-12 percig, vagy amíg besűrűsödik. Húzd le a tűzről, tedd hozzá a reszelt vagy kisebb darabokra vágott sajtok nagy részét. Kevergesd addig, amíg a cheddar és a trappista sajt felolvad.
Egy tepsit kenj ki kevés zsiradékkal, rétegezd bele a tésztát, öntsd rá a sajtos keveréket, tedd hozzá a paradicsomot, és szórd meg a maradék sajttal. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések