A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

30 perces pihe-puha kakaós, erdei gyümölcsös muffin: kevés munkával is mennyei


Ezt a muffint most friss, zamatos erdei gyümölcsökkel is elkészítheted, és nem kell sok időt a meleg konyhában tölteni.


A muffinokat képtelenség megunni, és a variációk száma is végtelen. A kicsit savanykás erdei gyümölcsök csodás harmóniában vannak az édes, kakaós tésztával. A sütit pofonegyszerűen összeállíthatod, csak a száraz és a nedves hozzávalókat kell összekeverni. A joghurtnak köszönhetően a tészta finom puha lesz, és attól sem kell tartanod, hogy kiszárad. Piknikre, kirándulásra, strandra is érdemes csomagolni belőle.

Hozzávalók

👉 25 dkg liszt
👉 25 dkg erdei gyümölcsök
👉 15 dkg cukor
👉 2 kis pohár joghurt
👉 2 db tojás
👉 1 dl olaj
👉 1 csomag sütőpor
👉 2 evőkanál kakaópor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só

Elkészítés:

Az erdei gyümölcsöket mosd meg, csepegtesd le. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a kakaóval és a sóval. A tojást üsd egy másik edénybe, keverd hozzá a kétféle cukrot, és dolgozd hozzá a joghurtot, az olajat, majd részletekben forgasd bele a lisztes keveréket. Dolgozd simára a tésztát, végül pedig add hozzá a gyümölcsöket.

Egyengesd a masszát kapszlikkal bélelt muffintepsibe. Ne töltsd teljesen tele, mert sütés közben a muffinok megemelkednek. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 20 percig. Mielőtt kivennéd a sütőből, végezz tűpróbát! Ha az egyik muffinba tűt vagy fogvájót szúrsz, és nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések