Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sütés nélkül készülő csokis sajttorta: a kekszes alapra mascarponés krém kerül


A csokis sajttortát még sütni sem kell, így ideális desszert a meleg napokon.


A sajttorta egyik legjobb tulajdonsága, hogy még sütni sem kell: ez a csokis változat is a hűtőben áll össze, így nincs vele sok munka. Jó minőségű, finom étcsokit használj hozzá.

Hozzávalók 8 szelethez

A kekszes alaphoz
👉 30 dkg csokis keksz
👉 10 dkg olvasztott vaj

A krémhez
👉 30 dkg étcsoki
👉 25 dkg mascarpone
👉 25 dkg natúr krémsajt
👉 10 dkg porcukor
👉 3 evőkanál víz
👉 1.5 dl habtejszín
👉 1 dkg zselatin
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 gyümölcsök a díszítéshez

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel, a kekszet aprítógépben törd morzsásra. Keverd össze a kekszmorzsát a vajjal, egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljában, és tedd be a hűtőbe, amíg összeállítod a krémet.

Ehhez a tejszínt melegítsd fel egy tepsiben, majd húzd le a tűzről, tördeld bele a csokit, kevergesd, amíg felolvad, és várd meg, amíg kihűl, Ha már nem meleg, robotgéppel kicsit habosítsd ki. Egy másik tálba kanalazd bele a mascarponét, a krémsajtot és a kétféle cukrot, keverd jól el, majd forgasd hozzá a csokis tejszínt. A zselatint oldd fel vízben, kicsit melegítsd fel, és ezt is add a krémhez. Egyengesd el a kekszes alap tetején, és pihentesd a hűtőben legalább egy órát, hogy összeálljon. Tálalás előtt gyümölcsökkel díszítsd a tetejét.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések