A hideg gazpacho igazi nyári zöldségleves, amelyhez nyersen kell összeturmixolni a hozzávalókat.
A hideg gazpacho, vagyis a krémes, spanyol zöldségleves lelkét a paprika és a paradicsom együttese adja, amelyet utána egyéb hozzávalókkal turbózhatsz fel. Érett, lédús paradicsomokat válassz hozzá! A héjukat előtte le kell húzni, de ezenkívül a gazpachóval gyakorlatilag nincs is munka.
Hozzávalók 4 személyre
👉 15 dkg kovászos kenyér
👉 6 paradicsom
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 2 kápia paprika
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 kígyóuborka
👉 1 csokor friss bazsalikom
👉 1 evőkanál vörösborecet
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
Először hámozd meg a paradicsomokat. Ehhez egy lábosban forralj vizet. A zöldségek alján keresztben ejts két-két kis bemetszést, és dobd őket fél percre a lobogva forró, sós vízbe. Utána emeld át őket hideg vízbe, és ha kihűltek, könnyen húzd le a héjukat. A kenyeret, a paradicsomokat, a paprikát, a fokhagymát, az uborkát és a hagymát darabold fel, és tedd egy turmixgépbe. Ha szeretnéd, egy keveset félre is tehetsz belőlük levesbetétnek. Add hozzá az olívaolajat, a bazsalikomot és a vörösborecetet, sózd, borsozd, és pépesítsd az egészet. Tálalás előtt néhány órát tartsd a hűtőben, hogy az ízei összeérjenek.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések