A szaftos töltött gomba akkor a legfinomabb, ha ropogós sajtot pirítasz a tetejére. Olyan fajtát válassz, aminek nagy méretű kalapja van.
Egyszerű elven készíthető, mégis változatos ebéd a darált hússal töltött gomba. Portobello gombából a legjobb, mert annak elég nagy méretű a kalapja, de nagyra nőtt csiperkéből is ugyanolyan finom.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg darált hús
👉 8 nagy gomba
👉 5 dkg sajt
👉 2 dl tejföl
👉 1 hagyma
👉 1 paradicsom
👉 só
👉 bors
👉 pirospaprika
👉 olaj
Elkészítés:
A hagymát kevés olajon párold üvegesre. Ha már puha, add hozzá a darált húst. Sózd, borsozd, és kevergetve süsd fehéredésig. Ekkor add hozzá a pirospaprikát és a felszeletelt paradicsomot. Önts alá egy kevés vizet, és lefedve párold húsz percig, amíg teljesen megpuhul, és jó szaftos lesz. Közben a gombák tönkjét vágd ki, a tetejüket jól mosd meg, és helyezd el egymás mellett egy tepsiben. A sajtot reszeld le. A gombafejeket töltsd meg a darált húsos raguval, kanalazz rájuk tejfölt, szórd meg darált hússal, és told 200 fokos sütőbe húsz percre, amíg a gomba megsül, a tetején a sajt pedig ropogósra pirul.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések