Kész lapokból te is villámgyorsan összeállíthatod az édes és krémes gyümölcsös-túrós rétest.
A gyümölcsös, túrós rétest sokféle gyümölccsel készítheted: jól megy hozzá a meggy, a sárgabarack, a különféle bogyós gyümölcsök. Készítheted fagyasztott erdeigyümölcs-keverékből is, de nyáron használj inkább friss gyümölcsöket.
Hozzávalók 4 darabhoz
A réteshez
👉 20 dkg olvasztott vaj
👉 12 réteslap
👉 olaj a tetejére
A töltelékhez
👉 50 dkg túró
👉 40 dkg gyümölcs
👉 5 evőkanál cukor
👉 2 tojás
👉 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A túrót keverd ki a cukrokkal és a tojással, és tedd félre. A réteslapokat állítsd össze a következő módon: teríts ki a munkaasztalra egy nedves konyharuhát, erre helyezz egy réteslapot. kend meg olvasztott vajjal, tegyél rá egy következő lapot, és ezt ismételd meg egy harmadik lappal is. Oszd el rajta a túró és a gyümölcs egynegyedét, tekerd fel, és tedd tepsibe. Ismételd meg a műveletet a többi lappal is: a megadott mennyiségből négy rúd készíthető. Kend meg a tetejüket olajjal, és told őket 200 fokos sütőbe 12-15 percre, amíg szép színt kapnak.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések