Különösen finom lesz a grillezett kukorica, ha fokhagymás fűszervajjal kened le.
Nem csak húsokat, hanem zöldségeket is lehet grillezni: az így készített kukorica édes szemei egészen különleges zamatot kapnak ezzel a módszerrel. Sütés előtt kend le a fűszervajjal, így tedd fel a rácsokra, majd várd meg, amíg ropogósra pirul.
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 cső kukorica
👉 4 dkg vaj
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 0.5 lime leve
Elkészítés:
A kukoricát szabadítsd meg a leveleitől és a szálaitól, mosd meg alaposan, és töröld szárazra. A puha, formázható vajat keverd össze a zúzott fokhagymával, kend meg vele a kukoricacsöveket, majd helyezd őket forró grillrácsra. 15-20 perc alatt, gyakran forgatva süsd meg őket. Amikor készen vannak, locsold le őket egy kevés lime-lével.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések