Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Klasszikus töltött paprika paradicsomszósszal: ez a legfinomabb mártás titka


A klasszikus töltött paprika ma hódít. Ezzel a módszerrel lesz tökéletes.


A klasszikus töltött paprika az az étel, amit mindenki máshogy készít, és persze a saját receptjére esküszik. Ha annak idején elmulasztottad kilesni a nagymamádtól, ezzel a módszerrel biztos, hogy te is ínycsiklandó ételt tehetsz majd az asztalra.

Hozzávalók 4 személyre

A töltött paprikákhoz
👉 50 dkg darált sertéslapocka
👉 15 dkg rizs
👉 10 duci tv-paprika
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 kis vöröshagyma
👉 1 teáskanál pirospaprika
👉 só
👉 bors

A paradicsommártáshoz
👉 2 evőkanál liszt
👉 1 evőkanál cukor
👉 1 l passzírozott paradicsom
👉 0.5 l alaplé
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A rizst sós vízben főzd meg, majd hagyd kihűlni. A darált húst keverd össze a kifőtt rizzsel, a zúzott fokhagymával, a reszelt hagymával, a pirospaprikával, a sóval és a borssal. A paprikák csumáját vájd ki, de vigyázz, hogy a faluk épségben maradjon. Töltsd a darált húsos masszát a paprikákba. Ha maradt még a húsból, formálj belőle gombócokat, és így főzd ki őket.

A szószhoz futtasd meg a lisztet az olajon, majd folyamatos kevergetés mellett öntsd fel a passzírozott paradicsommal és az alaplével. Ízesítsd sóval, borssal és ízlés szerinti mennyiségben cukorral. Tedd a mártásba a megtöltött paprikákat, és ha vannak, a különálló húsgombócokat, és lassú tűzön egy óra alatt főzd össze az egészet.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések