A görögdinnyéhez nagyon jól megy a feta sajt, egy finom saláta alapanyagaként például hűsítő és egészséges fogás varázsolható belőlük.
Az egyszerre édes és sós, fetás görögdinnye-saláta hűsítő finomság a nagy nyári melegben. A sajt és a gyümölcs párosítása a magyar konyhától sem idegen, hiszen nálunk is bevett dolog például szőlőt vagy almát enni hasonló módon. A salátához jól megy az uborka és a különböző zöldfűszerek is.
Hozzávalók 4 személyre
👉 20 dkg feta sajt
👉 2 szelet görögdinnye
👉 1 kígyóuborka
👉 1 csokor petrezselyem
👉 mentalevelek
Elkészítés:
A dinnyét vágd ki a héjából, és vágd egyforma kockákra. A fetát csepegtesd le, és szintén kockázd fel. Az uborkát alaposan mosd meg, és vágd karikákra. Helyezd el őket egy salátástálban, és dobd rájuk a megmosott, letépkedett petrezselymet és a mentaleveleket. Forgasd óvatosan össze, hogy a sajt és a dinnye ne essen szét, és tálalásig tartsd a hűtőben.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések