A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pofonegyszerű, villámgyors őszibaracklekvár: kis adagban is érdemes elkészíteni


Lédús gyümölcsből pillanatok alatt elkészül ez a selymes őszibaracklekvár, amit akár kis adagban is érdemes megfőzni.


Ez a gyors őszibaracklekvár ideális akkor, ha árválkodik a hűtődben néhány túlérett darab, amit nem szeretnél kidobni. Tartósítószer, zselésítő anyag, sőt túl sok cukor sem kell hozzá, mert nem hosszú távra készül: annyit főzz belőle, amennyi néhány napon belül elfogy.

Hozzávalók 4 személyre

👉 5 szem őszibarack
👉 1 evőkanál cukor

Elkészítés:

A barackot alaposan mosd meg, vájd ki a magját, hámozd meg, és vágd kockákra. Tedd egy kis lábosba, és adj hozzá ízlés szerinti mennyiségben cukrot. Érdemes először keveset adni inkább hozzá, majd ha szeretnéd, főzés közben még édesítheted. Kis lángon, időnként megkeverve főzd a gyümölcsöt és a cukrot sziruposra. Addig tartsd a tűzön, amíg a kívánt állagot eléri. Ha kész, kanalazd egy üvegbe vagy tálkába. Nagyon finom húsok mellé, palacsintába vagy akár gyümölcsrizsbe is. Ha még maradt belőle, néhány napig eláll a hűtőben.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések