A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tejszínes, darált húsos rakott tészta egybesütve: úgy az igazi, ha ropogósra pirul a teteje


A tejszínes, darált húsos rakott tészta egyszerű elven készül, mégis mindenkinek ízleni fog.


A ropogósra sült tészta az egyik legfinomabb vacsora, tejszínes darált hússal rétegezve pedig belül szaftos és igazán kiadós. Készítheted szárnyasból, sertésből vagy akár marhából is. Tehetsz hozzá zöldségeket is: ha konzervet használsz, azzal sem lesz munka.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg darált hús
👉 25 dkg penne
👉 20 dkg reszelt sajt
👉 10 dkg konzervzöldborsó
👉 10 dkg konzervkukorica
👉 5 dl főzőtejszín
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 olaj
👉 vaj a tepsi kikenéséhez

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le. Közben a darált húst egy kevés olajon kezdd el pirítani. Szórd meg sóval és borssal, nyomd hozzá a fokhagymát, és ha már átsült, add hozzá a lecsepegtetett kukorica- és borsókonzervet. Öntsd fel a tejszín nagy részével, és forrald össze.

Egy tepsit kenj ki vajjal. Egyengess el rajta egy réteg tésztát, erre kanalazz a darált húsból, szórd meg reszelt sajttal, majd egy újabb réteg tészta, hús és sajt következik. Az utolsó adag tésztára már csak tejszínt önts, szórd meg a tetejét sajttal, és told 200 fokos sütőbe 20 percre, amíg a sajt és a tészta a tetején megpirul.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések