A tejszínes, darált húsos rakott tészta egyszerű elven készül, mégis mindenkinek ízleni fog.
A ropogósra sült tészta az egyik legfinomabb vacsora, tejszínes darált hússal rétegezve pedig belül szaftos és igazán kiadós. Készítheted szárnyasból, sertésből vagy akár marhából is. Tehetsz hozzá zöldségeket is: ha konzervet használsz, azzal sem lesz munka.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg darált hús
👉 25 dkg penne
👉 20 dkg reszelt sajt
👉 10 dkg konzervzöldborsó
👉 10 dkg konzervkukorica
👉 5 dl főzőtejszín
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 olaj
👉 vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le. Közben a darált húst egy kevés olajon kezdd el pirítani. Szórd meg sóval és borssal, nyomd hozzá a fokhagymát, és ha már átsült, add hozzá a lecsepegtetett kukorica- és borsókonzervet. Öntsd fel a tejszín nagy részével, és forrald össze.
Egy tepsit kenj ki vajjal. Egyengess el rajta egy réteg tésztát, erre kanalazz a darált húsból, szórd meg reszelt sajttal, majd egy újabb réteg tészta, hús és sajt következik. Az utolsó adag tésztára már csak tejszínt önts, szórd meg a tetejét sajttal, és told 200 fokos sütőbe 20 percre, amíg a sajt és a tészta a tetején megpirul.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések