A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Joghurtos csirkemellsaláta: kiadós, laktat, mégsem hizlal


A joghurtos öntetbe forgatott csirkemellsaláta ideális választás azoknak, akik egészséges, de tartalmas vacsorára vágynak.


Ha szereted a salátákat, de túl gyorsan megéhezel utánuk, próbáld ki valamilyen sovány hússal, például csirkemellel gazdagítva! A lágy, joghurtos öntet garantálja, hogy dupla adagot szedjél ebből az ínycsiklandó, mégis alakbarát fogásból.

Hozzávalók

A salátához
👉 50 dkg filézett csirkemell
👉 4 db paradicsom
👉 1 db kis kígyóuborka
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
👉 néhány szép salátalevél

Az öntethez
👉 2 evőkanál citromlé
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 kis pohár natúr joghurt
👉 0.25 teáskanál só
👉 0.25 teáskanál cukor
👉 őrölt színes bors

Elkészítés:

A csirkemellet vágd csíkokra. Sózd, borsozd, majd kevés olívaolajon süsd őket fehéredésig. Szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre őket. Közben az uborkát és a paradicsomot mosd meg és kockázd fel.

Az öntethez a citromlében keverd el oldódásig a sót és a cukrot. Öntsd hozzá a joghurtot, kanalazd bele az olívaolajat, reszelj rá színes borsot, és jól keverd el. Add a zöldségeket a húshoz, öntsd hozzá az öntetet, és keverd össze. Egy öblös tál alját béleld ki salátalevelekkel, erre lapátold a zöldséges-húsos keveréket. Azonnal is fogyaszthatod, de hidegen is nagyon finom.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések