A grillezett zöldségek a legjobb kiegészítői a különféle sült húsoknak.
Nem foghatsz mellé, ha a szaftos hússzeletekhez grillezett zöldségeket kínálsz. Ilyenkor óriási a választék, szinte bármi a grillre kerülhet, ami most a kertben megterem. Az ízletes fokhagymás pác pedig a legjobbat hozza ki a legkülönfélébb zöldségekből. A végeredmény kicsit édeskés, kicsit füstös, és még a kalóriákat sem kell számolgatnod. Minél többféle zöldséget használsz, annál jobb lesz a végeredmény!
Hozzávalók
Zöldségek
👉 1 db cukkini
👉 1 db padlizsán
👉 8 db gomba
👉 4 db krumpli
👉 4 db paprika
👉 3 db lila hagyma
👉 2 db kukorica
👉 2 db sárgarépa
A páchoz
👉 5 evőkanál olívaolaj
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál citromlé
👉 0.5 teáskanál só
👉 0.5 mokkáskanál bors
👉 aprított rozmaring
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan tisztítsd meg, majd a cukkinit és a padlizsánt vágd körülbelül azonos vastagságú szeletekre. A kukoricákat nagyságuktól függően érdemes két-három részre törni, a gombákat pedig vékonyra felvágni. A répákat és a lila hagymákat szeld ketté. Ha kisebbek a krumplik, a paprikával együtt maradhatnak egészben. A zöldségeket rakd egy nagy tálba.
Öntsd egy másik, kisebb edénybe az olívaolajat. Keverd össze a sóval, a borssal, a citromlével, az aprított rozmaringgal és az átpréselt fokhagymával. Locsold meg vele a zöldségeket, kicsit forgasd össze, és tedd a hűtőbe legalább 15-20 percre, hogy a fűszerek jól átjárják.
Közben melegítsd fel a grillt, rakd rá a zöldségeket. Süsd addig, amíg elkezdenek puhulni, és szépen megpirulnak.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések