A klasszikus piskótatekercs barack-, eper- vagy málnalekvárral is elképesztően finom.
Ha valami egyszerű, házias édességre vágysz, a klasszikus piskótatekercs a legjobb választás, főleg, ha pihen néhány üveg házi lekvár is a polcodon. A tekercs tésztájához a megszokottnál kicsit kevesebb lisztet használj, hogy egyszerűbb legyen felcsavarni.
Hozzávalók 1 darabhoz
👉 8 evőkanál lekvár
👉 6 tojás
👉 6 evőkanál cukor
👉 5 evőkanál liszt
👉 1 csipet só
👉 porcukor a tetejére
Elkészítés:
A tojásokat válaszd ketté. A fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot, majd add hozzá először kanalanként a cukrot, utána egyenként a tojássárgákat, végül szitáld bele a lisztet is. Ekkor már ne verd, csak fakanállal, nagy mozdulatokkal keverd el. Egyengesd el a masszát sütőpapírral kibélelt tepsiben, és 180 fokon húsz percig süsd, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Ha kész, vedd ki a sütőből, a papír segítségével még melegen tekerd fel, és hagyd kihűlni. Amikor kihűlt, csavard le, kend meg lekvárral, és tekerd fel újra. Tálaláskor a tetejét porcukorral szórhatod meg.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések