A tepsis zöldségek szerelmesei biztos, hogy nagy örömmel készítenek darált hússal és sok sajttal egybesütött rakott padlizsánt.
A rakott zöldségek többek között azért is zseniális ételek, mert mindig a kedved szerint variálhatod őket, a lényeg a darált húsos ragu és a megfelelő fűszerezés. A rakott padlizsán igazi vonzereje az egyszerűségében rejlik: csak állítsd össze villámgyorsan, és hagyd, hogy az ízek összeérjenek a sütőben.
Hozzávalók
👉 40 dkg darált hús
👉 20 dkg reszelt sajt
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 padlizsán
👉 1 evőkanál paradicsompüré
👉 1 vöröshagyma
👉 1 teáskanál cukor
👉 1 teáskanál szárított bazsalikom
👉 1 teáskanál szárított oregánó
👉 1 teáskanál szárított rozmaring
👉 só
👉 bors
👉 olaj
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra. A padlizsánokat karikázd fel, sózd meg, és tedd félre.
A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon párold üvegesre. Ha már puha, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, együtt pirítsd egy percig, majd dobd rá a darált húst, sózd, borsozd, és süsd fehéredésig. Ha már átsült, öntsd fel egy kevés vízzel, kanalazd hozzá a paradicsompürét, adj hozzá bazsalikomot, oregánót és egy kevés cukrot, és főzz belőle sűrű ragut. Közben a padlizsánkarikákat kevés olajon oldalankét két-két perc alatt pirítsd meg.
Egy tepsi alját rakd ki padlizsánnal, kanalazd rá a húsos ragut, majd fedd be a padlizsán másik felével. Szórd meg rozmaringgal és reszelt sajttal, és alufóliával letakarva told a sütőbe addig, amíg a sajt a tetején megolvad. A végén vedd le róla a fóliát, és ízlés szerint pirítsd meg a sajtot.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések